PROCESSOS: Un projecte sobre la creativitat artística.





 #PROCESSOS neix de la coordinació i el treball conjunt entre el Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis de Martorell i l’associació artística Obertencanal, formada l’any 2004, que té com a objectiu apropar la creació contemporània a la zona del montserratí tot promocionant els/les  creadors/es emergents de la zona.

Processos va més enllà d’una proposta expositiva, i es configura a partir de diverses fases que pretenen fer un seguiment de tot el que comporta el procés creatiu a partir de dues línies de treball definides:

Primera fase (del 7 de juny al 4 de juliol): Es va enfocar en la recerca i l’intercanvi d’idees. En ella, el diàleg hi fou molt present i es va posar èmfasi en els processos individuals i col·lectius dels artistes.

A més, el procés de creació de l’exposició també va formar part de la 4a edició d’IntARTvenció 2021, una setmana en què diferents carrers i espais públics de Martorell s’obriren a l’art urbà i contemporani a través de les creacions d’artistes nacionals i locals, junt amb tot un programa en què s’inclogueren activitats familiars, conferències, taules rodones i trobades artístiques a l’entorn de l’esdeveniment.

Segona fase (del 9 de juliol de 2021 al 9 de gener de 2022): Amb els resultats artístics del procés anterior s’ha configurat l’exposició Processos amb la qual es donaran a conèixer els projectes realitzats i s’establirà un diàleg extern entre els participants del Processos i el públic.


La mostra Processos, que esta comissariada per Rafa Haro i Laura Bel d’Obertencanal, podrà visitar-se al Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis entre el 9 de juliol i el 24 de setembre de 2021 i, posteriorment, itinerarà a l’Octubre, Centre de Cultura Contemporània (OCCC) de València dins la Biennal Ciutat Vella Oberta, un projecte cultural sense ànim de lucre amb vocació multidisciplinària que té com a objectiu dinamitzar l’escena artística de València formada per artistes, agents culturals i teòrics de l’art que conformen el teixit de societat actual.


L’exposició podrà visitar-se a l’Octubre, Centre de Cultura Contemporània (OCCC) de València del 16 de novembre de 2021 al 9 de gener de 2022.


Així doncs, per primer cop i gràcies a aquesta iniciativa, el Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis rendirà homenatge al seu nom convertint-se en un espai de creació artística real, un lloc on l’art contemporani hi serà viu i en contínua transformació, i en què el debat i la comunicació entre artistes emergents del territori hi serà molt pressent.


Processos posa l’accent en la importància del procés creatiu com a element principal de tot fet artístic i per dur-lo a terme s’han seleccionat els següents cinc artistes o col·lectius de la zona del Baix Llobregat Nord que hi participaran al llarg del projecte:


Col·lectiu L’ALTRE:  Instal·lació participativa. (Olesa de Montserrat i Esparreguera)

Edo García: Vídeo instal.lació. (Esparreguera)

MHO: Pintura. (Martorell)

SIBUX: Fotografía analógica experimental. (Martorell)

Júlia Ruiz Matas: Pintura i collage. (Collbató – El Bruc)


#PROCESSOSMUXART #MUXARTESPAIDART #OBERTENCANAL #MUSEUSMARTORELL #AJUNTAMENTMARTORELL


Comments

Popular Posts